Mai multe localuri din Târgu Jiu, dar și din județ, au fost închise de Protecția Consumatorilor, după ce inspectorii instituției au descoperit numeroase nereguli, de la alimente expirate, gândaci și condiții improprii.
Hala de carne din Piața Centrală a municipiului Tg-Jiu a fost închisă, ieri, după ce comisarii ANPC au descoperit mai multe nereguli în depozitarea cărnii și a produselor din carne, dar și multă mizerie. Potrivit unor surse, echipele de control au găsit “522 kg carne și preparate din carne fără elemente de identificare, operatorul deținea etichete în alb de la producător, pe care le completa singur fără a putea verifica trasabilitatea produselor, produse cu modificări organoleptice, nu erau respectate condițiile de temperatură impuse de producator, agregate neigienizate, ruginite, vitrine necorespunzatoare, insecte moarte în vitrine, lichid sangvinolent scurs în vitrine, carne depozitată direct pe suprafață ruginită, miros pestilențial în întreaga hală”.
În urma verificărilor, ANPC a aplicat și o amendă de câteva zeci de mii de lei și a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.